Sms Lån

Sms lån är lån som har det gemensamt att du ansöker om dem och/eller får besked ifall du blivit beviljad lånet via ett sms till din telefon. Du behöver alltså en mobiltelefon och någon typ av mobil ID-handling för att kunna teckna ett lån av denna typ. Vanligtvis handlar det om lån på ganska små belopp som har kort återbetalningstid och därför högre ränta än andra lån.

sms lån utan uc är perfekta när du behöver få pengar direkt och har tillgång till din mobiltelefon. Den stora fördelen med denna typ av lån är att proceduren, för både låntagaren och långivaren, är väldigt enkel och kostnadseffektiv. Att låna pengar behöver faktiskt inte ta mer än några få minuter i anspråk! Att du använder ett telefonnummer kopplat till din person minskar risken för bedrägerier.

Smiling Pic

Vivus.se

Lån fran 2.000 kr till 20.000 kr

Löptid: Aterbetala i din egen takt

Krav: 18 år

⭐⭐⭐⭐⭐
Ags av: Vivus SE

L'EASY

Lån upp till 50.000 kr

Löptid: 1 - 6 år

Krav: 20 år + måste ha en fast inkomst

⭐⭐⭐⭐⭐

THORN Privat Finans

Lån fran 10.000 kr till 100.000 kr

Löptid: 1 - 6 år

Krav: 20 år

⭐⭐⭐⭐

Paymark Finans

Lån fran 10.000 kr till 150.000 kr

Löptid: 1 - 10 år

Krav: 20 år

⭐⭐⭐⭐⭐

Vad skiljer sms lån från andra lån?

Idag kan du teckna allt från mikrolån på några hundralappar till lån på betydligt större belopp och få besked via sms. Väldigt små lån kallas ofta mikrolån och när det handlar om mer pengar och lite längre återbetalningstid säger man istället privatlån. Ett sms lån pengar direkt är ett mikrolån så länge det inte handlar om mer än ca 5 000 kronor och det kan vara ett privatlån där du får besked via sms. Sms lån kan alltså sägas vara en övergripande kategori av lån, snarare än ett lån med specifika villkor. I vardagligt tal syftar begreppet ofta på alla mindre lån där du får besked väldigt snabbt. Det kan då sägas vara en synonym till snabblån som också är en bred och vanligt förekommande term idag.

Hur går det till att teckna ett sms lån?

Du ansöker om sms lån direkt utbetalning online genom att fylla i ett formulär efter det att du valt ut en långivare med villkor som passar dig. Det är alltid en bra idé att jämföra olika lån, på så sätt får du mer information om alla olika lån innan du bestämmer dig. Du behöver intyga att du är du och signera din ansökan, det görs oftas med hjälp av BankID. Beskedet om du blivit beviljad lånet eller inte kommer sedan via ett vanligt sms. All information som långivaren behöver om dig hämtas automatiskt ur offentliga register med hjälp av ett kreditupplysningsföretag. Det är därför det går så fort!

Kan vem som helst teckna sms lån?

Sms lån är lån som det är lätt att få om du bedöms ha en tillräckligt god kreditvärdighet i relation till hur mycket du lånar. Handlar det om lite pengar räcker det med en låg fast inkomst. Har du betalningsanmärkningar är det svårare och dyrare att låna än om du inte har det. Om du har en aktiv skuld till Kronofogden kan du inte bli beviljad ett sms lån. Du behöver också vara skriven i Sverige och ha fyllt 18 år för att kunna låna från en svensk långivare.

Basta snabblan


FAVORITLAN

Lån fran 10.000 kr till 150.000 kr 

Lopetid 1 - 15 ar

Krav: 20 år

Betalningsnota:   

Utan säkerhet: 

✚ Fri och icke-bindande sverige tjänster

Få låneerbjudanden direkt i inkorgen

✚ 15+ långivare konkurrerar om dig

✚ 1Låga räntor och goda villkor

⭐⭐⭐⭐⭐


NORDIC LÅN

Lån fran 10.000 kr till 150.000 kr 

Lopetid 1 - 15 ar

Krav: 20 år

Betalningsnota:   

Utan säkerhet: 

✚ Fri och icke-bindande sverige tjänster

Få låneerbjudanden direkt i inkorgen

✚ 15+ långivare konkurrerar om dig

✚ 1Låga räntor och goda villkor

⭐⭐⭐⭐⭐


SPARGO FINANS

Lån fran 10.000 kr till 150.000 kr 

Lopetid 1 - 15 ar

Krav: 20 år

Betalningsnota:   

Utan säkerhet: 

✚ Fri och icke-bindande sverige tjänster

Få låneerbjudanden direkt i inkorgen

✚ 15+ långivare konkurrerar om dig

✚ 1Låga räntor och goda villkor

⭐⭐⭐⭐⭐

Vad finns det för alternativ till sms lån?

Även om det går väldigt snabbt att ansöka om sms lån kan det vara ett bra alternativ att istället teckna en kontokredit. Det fungerar som att ha ett kreditkort och brukar bli billigare än att teckna många sms lån på små belopp. Det går också att hitta lån där du får besked via mail istället för sms, men som i övrigt fungerar precis som sms lån. Det kan vara bra att veta om du behöver låna pengar men saknar en mobiltelefon.

Vad ska man titta på när man jämför sms lån?

Många koncentrerar sig på att jämföra räntor. När det gäller lån som har kort löptid, och det gäller ju de flesta sms lån, är det viktigt att man även ser till lånets uppläggningskostnad och övriga avgifter. Det betyder ofta mer för den totala kostnaden på lånet än vad du betalar i ränta under den korta tid det handlar om innan lånet ska vara återbetalat. Idag finns lån som är helt räntefria men som istället finansieras via avgifterna. Effektiv ränta är ett mått på lånets totala kostnader.

Om du inte är säker på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid är det en bra idé att kontrollera vilka villkor som då gäller. Vi rekommenderar också att du kontrollerar så att företaget du lånar av är godkänt av Finansinspektionen och har bra kundomdömen. Läs recensioner om företagen och inte bara på företagets egna hemsida.

När är det en bra idé att ansöka om ett sms lån?

Om du behöver låna pengar och få tillgång till dem direkt är det i regel sms lån som gäller. Det är vanligt att ansöka om denna form av lån när man får en utgift som man inte räknat med. Det kan handla om att man som villaägare får problem med läckage från ett element och behöver ringa på en rörmokare. Eller om att man missar en buss och måste ta taxi för att komma i tid till något viktigt.

Sms lån kan också komma väl till pass när en möjlighet uppenbarar sig. Ser du en vara du länge letat efter på en auktion, under en tillfällig rea eller i en loppisbutik kan ett lån av den här typen skapa ett stort värde, om det är några dagar till nästa löning. Det kan också handla om att unna sig något extra. Det gäller bara att ha koll på vad lånet kostar och försäkra sig om att det man köper tack vare lånet är värt den kostnaden.

Finns det nackdelar med sms lån?

Mikrolån och de flesta andra snabblån har hög ränta jämfört med när du lånar större belopp. Man brukar därför säga att det är bättre att låna lite mer pengar sällan än att ofta teckna sms lån på små belopp. Särskilt dyrt kan det bli om du missar att betala tillbaka lånet. Förseningsavgifterna kan snabbt bli större än summan du lånade om det handlade om ett litet belopp.

Hur kommer det sig att denna typ av lån blivit så populär?

Det enkla svaret på frågan är att det går! Tidigare var det inte möjligt att låna pengar på detta sätt. Det var helt enkelt alldeles för dyrt att låna små belopp innan processen automatiserades. Det är tack vare digitaliseringen av offentliga register, med information om privatpersoners ekonomi, som snabblån och sms lån blivit möjliga. En annan förutsättning är att vi nu kan genomföra säkra betalningar och även göra krypterade ansökningar online, med bara en mobiltelefon. Många har upptäckt hur användbart det är att alltid ha tillgång till snabba pengar.

En annan orsak är att vår ekonomi ser annorlunda ut idag. Många har en mer flexibel inkomst som kan variera från månad till månad. I de fallen kan ett sms lån bli en brygga mellan en månad med lägre inkomst, till nästa månad när lönen är högre.

Sammanfattning

Smslån är en tjänst som kommit för att stanna och som används av väldigt många idag! Har du en mobiltelefon och normal kreditvärdighet kan du i princip alltid låna pengar och få in dem på kontot direkt. Att det är ett sms lån betyder det att du får besked via sms, efter att du fyllt i en låneansökan.

Sms lån är ett ekonomiskt instrument som kan komma till stor nytta när något oförutsett inträffar. Nu pratar vi inte bara om utgifter som plötsligt uppenbarar sig utan också om möjligheter att göra en bra affär genom att handla snabbt!

Copyright © 2019 – 24Lån.se