Lån utan inkomst?

Allt fler saknar jobb i Sverige och därmed saknar man även en inkomst. Utan någon inkomst blir det mesta mycket svårare då pengar styr vårt samhälle. En grej som verkligen påverkas i allra högsta grad är om man vill ta ett lån. De flesta storbanker vill inte ens slösa sin tid på att prata med någon som inte får in nya pengar på sitt konto varje månad. Då är man en så kallad ”risk” för banken då dem inte vet om pengarna kommer att kunna betalas.

Har du däremot ett arbete med en fast inkomst så känner dem sig trygga då du kan amortera av ditt lån i slutet på månaden. Stora summor pengar är nästan helt omöjligt att få låna om man inte har någon form av inkomst men det går däremot lättare om man t.ex behöver ett lite mindre lån. Exempelvis ett mikrolån, eller sms lån som det också brukar kallas för. Dessa ”smålån” är väldigt bra att ta om man behöver några extra tusenlappar i plånboken.

En annan fördel är att första lånet oftast är helt befriat ifrån ränta så det blir inga onödiga extrautgifter. Iallafall inte vid första lånet. En annan stor fördel är att man oftast blir beviljad dessa lån om man saknar inkomst.

Lån utan inkomst

Som sagt, ett lån utan inkomst blir problematiskt att få men vill du endast låna t.ex mellan 500 kr till 6 000 kr så är det inga problem. Man bör göra upp en hushållsbudget samt tänka på hur man skall betala tillbaks lånet. Har du ingen aning om hur du ska kunna få tag i pengar när lånet ska betalas så ska du absolut inte heller ta lånet! Detta är väldigt farligt då man kan hamna i en ond cirkel där man tar nya lån för att betala tillbaka de gamla.

Funderar du ens på detta så är du ute på hal is. Det kommer aldrig att hålla i längden och du kommer inte heller att må bra av ett sådant destruktivt beteende. Marknaden för att låna pengar har växt något kopiöst mycket de senaste åren och därför finns där också en hel del aktörer som kan erbjuda lån till personer som saknar jobb för tillfället.

Fast att man är arbetslös så behöver man pengar ändå. Man är minst sagt i större behöva av dem! Så jag själv tycker att utvecklingen har gått åt rätt håll. Alla ska få en ärlig chans till att låna pengar men kom ihåg, pengarna ska alltid betalas tillbaka…