Lån trots betalningsanmärkning

Om du av någon anledning har hamnat i en ekonomisk ohållbar situation och där av fått en eller flera betalningsanmärkningar, så kan det ofta vara mycket svårt att få ett lån beviljat såväl som hos de stora bankerna som hos de mindre aktörerna.

Man kanske måste ta ett lån för att lösa vissa saker som hastigt uppstår, eller så söker man ett lån med lite bättre villkor än de lån man redan har och på så sett sänker man sina räntekostnader, vilket kan ge bättre möjligheter för att komma på fötter igen.

Finns flertalet långivare idag

Idag finns det i Sverige ett antal olika långivare och så har det inte alltid varit för de som vill låna pengar. För bara några år sedan, så fanns det inte så många som man kunde få lån hos och som ett resultat av det, så var det nästan bara de stora bankerna som kunde låna ut pengar till dig men bankerna brukade inte låna ut till människor med betalningsanmärkningar.

Men idag finns det långivare som faktiskt riktar in sig på människor som har en betalningsanmärkning. De anser att risken minskar om man utvärderar varje sökande individuellt istället för att bara titta på en betalningsanmärkning när man lånar ut pengar till kunder idag. Det brukar gälla lån på mindre belopp, men idag finns det även dem som har större summor att låna ut till dig med betalningsanmärkning. I dessa fall så måste du ha någon form av säkerhet, som en bostad eller liknande.

bostadslån-trots-betalningsanmärkning

Bolån trots betalningsanmärkning

För många år sedan hade det varit en omöjlighet att få ett bolån om man hade betalningsanmärkning, men i och med att konkurrensen har ökat på lånemarknaden så har det idag dykt upp en del långivare som är villiga att bevilja ett bolån trots betalningsanmärkningar.

De lyckas minimera riskerna genom att göra en individuell prövning varje gång någon vill låna pengar, och på detta sätt lyckas de verkligen uppskatta låntagarens sanna återbetalningsförmåga