Snabblån

Ett snabblån är ett lån som handläggs automatiskt efter att du skickat in en ansökan online, eller via sms. Du får besked direkt och kan sedan ha pengarna på ditt konto inom bara några minuter. Det går snabbt att få pengarna och de ska också betalas tillbaka på förhållandevis kort tid. Hur många månader du har på dig beror mycket på beloppets storlek. Handlar det om riktigt lite pengar kan återbetalningstiden vara så kort som en månad.

Ett snabblån utan uc är helt idealiskt om du behöver pengarna på en gång, för att lånet verkligen ska göra skillnad. Var uppmärksam på att denna typ av lån kan ha väldigt olika villkor och därför vara bra i olika sammanhang. Bästa snabblån utan uc är ofta ditt bästa alternativ när det finns faktorer som är viktigare än lånets totala kostnad. De kan nämligen vara dyrare, per lånad krona, än till exempel ett privatlån. Snabbheten gör att låneformen möjliggör spontana beslut och kan vara en värdefull livlina när något skiter sig.

Smiling Pic

Vivus.se

Lån fran 2.000 kr till 20.000 kr

Löptid: Aterbetala i din egen takt

Krav: 18 år

⭐⭐⭐⭐⭐
Ags av: Vivus SE

L'EASY

Lån upp till 50.000 kr

Löptid: 1 - 6 år

Krav: 20 år + måste ha en fast inkomst

⭐⭐⭐⭐⭐

THORN Privat Finans

Lån fran 10.000 kr till 100.000 kr

Löptid: 1 - 6 år

Krav: 20 år

⭐⭐⭐⭐

Paymark Finans

Lån fran 10.000 kr till 150.000 kr

Löptid: 1 - 10 år

Krav: 20 år

⭐⭐⭐⭐⭐

Vem kan bli beviljad ett snabblån och hur går det till att ansöka om ett?

Grundkravet för att du ska kunna få ett snabblån från en svensk långivare är att du är en myndig svensk medborgare med ett vanligt bankkonto. Är det ett sms lån du ansöker om behöver du också ha en mobiltelefon.

Innan du ansöker om ett lån utan uc är det en bra idé att jämföra vad olika långivare har att erbjuda. Konkurrensen är så stor på marknaden idag att du bör kunna hitta ett lån som passar utifrån just dina ekonomiska förutsättningar. Du ansöker om ett lån genom att fylla i ett formulär online och du måste kunna verifiera din identitet, med till exempel BankID.

När du skickar in en ansökan hämtas information om dig genom ett kreditupplysningsföretag. Uppgifter om din ekonomi baseras på bland annat din deklaration och det tar bara någon minut samla in uppgifterna som sedan stäms av mot de krav som långivaren ställer för att bevilja ett lån. Kraven kan se ganska olika ut beroende på långivare och hur mycket du vill låna. Ibland kan du behöva ha en rätt hög fast inkomst och vara fri från smslån med betalningsanmärkning men vissa långivare kan, under vissa förutsättningar, godkänna dig som kund och bevilja ett snabblån även om du har någon lån med betalningsanmärkning och till exempel studiemedel istället för anställning. Det kostar dock mer att låna pengar ifall man har sämre kreditvärdighet.

Vilka för- och nackdelar finns det med snabblån?

Grejen med den här typen av lån är, som vi redan varit inne på, att det går fort att göra en ansökan, att den behandlas automatiskt på nolltid och att du har pengarna på kontot nästan direkt. Om man definierar snabblån som ett lån det går snabbt att få så finns det knappt några nackdelar. Ibland kan det dock vara så att du vill teckna en typ av lån som det inte går att få lika snabbt. Till exempel ett lån där du har en säkerhet som långivaren behöver värdera eller ett lån med borgensman. Ska du till exempel låna till en bostad så är snabblån inte ett alternativ. Det kan också vara problematiskt att ta många smålån om det i och med det tas många kreditupplysning på dig.

Det är också bra att vara medveten om att lån som klassas som snabblån ofta gäller mindre belopp och har en högre ränta än andra lån. Det kan alltså vara en nackdel att låna små summor ofta, jämfört med att ta ett vanligt privatlån på ett större belopp mer sällan. Särskilt du som bedöms ha låg kreditvärdighet kommer tyvärr att få betala ganska mycket för ett smålån. Det beror på att banken eller kreditgivaren rent statistiskt tar en större risk om du har låg kreditvärdighet.

Basta snabblan


FAVORITLAN

Lån fran 10.000 kr till 150.000 kr 

Lopetid 1 - 15 ar

Krav: 20 år

Betalningsnota:   

Utan säkerhet: 

✚ Fri och icke-bindande sverige tjänster

Få låneerbjudanden direkt i inkorgen

✚ 15+ långivare konkurrerar om dig

✚ 1Låga räntor och goda villkor

⭐⭐⭐⭐⭐


NORDIC LÅN

Lån fran 10.000 kr till 150.000 kr 

Lopetid 1 - 15 ar

Krav: 20 år

Betalningsnota:   

Utan säkerhet: 

✚ Fri och icke-bindande sverige tjänster

Få låneerbjudanden direkt i inkorgen

✚ 15+ långivare konkurrerar om dig

✚ 1Låga räntor och goda villkor

⭐⭐⭐⭐⭐


SPARGO FINANS

Lån fran 10.000 kr till 150.000 kr 

Lopetid 1 - 15 ar

Krav: 20 år

Betalningsnota:   

Utan säkerhet: 

✚ Fri och icke-bindande sverige tjänster

Få låneerbjudanden direkt i inkorgen

✚ 15+ långivare konkurrerar om dig

✚ 1Låga räntor och goda villkor

⭐⭐⭐⭐⭐

Kontokredit kan vara ett alternativ

En annan typ lån som passar vissa bättre än ett snabblån är en kontokredit. Det är ett belopp som du alltid har tillgång till och som är ännu smidigare att hantera än ett snabblån. Långivaren behöver till exempel inte göra en kreditprövning varje gång du använder krediten utan det görs bara när du ansöker om den. I praktiken är en kontokredit ungefär samma sak som att ha ett kreditkort, vilket är en tredje möjlighet. Det kan dock vara en lite väl stor frestelse att ha en kredit. Om man känner så minskar risken för att man ska låna onödigt mycket om man håller sig till att ansöka om snabblån när det verkligen behövs. Snabblån och kontokrediter är två tjänster som ofta erbjuds av samma långivare.

Hur kommer det sig att snabblån blivit en så stor succé?

Snabblån har blivit ett samhällsfenomen som de flesta är medvetna om och som väldigt många provat. För vissa blir det ett ekonomiskt verktyg som ofta kommer till användning. Man kan säga att det är populärt för att det helt enkelt är användbart. Särskilt i den växande grupp som har flera mindre inkomster och tjänar olika mycket, månad för månad. Där kan ett mindre lån balansera ekonomin och till och med innebära att man har råd att betala hyran även de månader när inkomsten är låg.

Det är tekniska framsteg som banat väg för utvecklingen. Tidigare var det helt enkelt inte möjligt att behandla en låneansökan automatiskt. Personalkostnaderna gjorde att det inte gick att hantera små lån snabbt och det är ju det som är grunden för den här typen av lån. Digitaliseringen av offentliga register är en av de förändringar som bidragit till att skapa en marknad för snabblån. En annan är att det nu är möjligt att genomföra säkra ekonomiska transaktioner online.

Exempel på situationer när ett snabblån är bra

Många associerar tyvärr snabblån till onödig lyxkonsumtion. Även om det finns vissa som lånar mer än de kanske borde så visar statistiken att det är rätt få som tar ett mindre lån och som sedan ångrar sig när allt är betalt. Så länge man kollat upp vad ett lån kommer att kosta när ränta och avgifter räknats samman är det lätt att bedöma om det är värt att låna pengar eller inte.

Ibland dyker det upp tillfällen i livet där det är dumt att snåla. Ser du drömresan gå för ett sista minuten pris och du har chans att sticka är det läge att ansöka om ett snabblån. Samma sak gäller om du inte har pengar när det är utförsäljning på något du behöver och du faktiskt kan tjäna pengar på att ta ett lån och handla när priset är riktigt lågt.

Det kan också handla om enklare grejer som att beställa in en extra flaska vin under en perfekt kväll eller om att satsa lite extra på en högtid och istället leva lite mer sparsamt en månad när det inte händer något särskilt. Snabblån kan också fungera som en värdefull räddare i nöden när en oförutsedd utgift plötsligt uppenbarar sig och du inte ser något bra alternativ till att låna pengar.

Sammanfattning

Ett snabblån brukar definieras som ett lån där hela processen, från det att du ansöker om det och sedan har pengar på ditt konto, går väldigt snabbt. Lånet ska också betalas tillbaka snabbare än ett konventionellt lån. Det finns dock inga tydliga regler för vad som är ett snabblån och det är upp till varje långivare att bestämma vad som ska gälla.

Snabblån används ibland som synonym till smslån utan uc och mikrolån. Denna typ av lån kan dock gälla betydligt högre belopp än ett typiskt mikrolån. Även så kallade privatlån kan idag klassas som snabblån ifall ansökningsprocessen är automatiserad och du får dina pengar direkt. Lån på högre belopp brukar dock betalas tillbaka under flera månader och är då inte snabba lån i den bemärkelsen.

Snabblån kan vara ett mycket användbart ekonomiskt instrument som kan komma väl till pass vid många tillfällen. Så länge du har normal ekonomi och är en myndig svensk medborgare kan du idag i princip alltid låna pengar snabbt. Den ekonomiska verktygslådan har i och med det blivit större!

Copyright © 2019 – 24Lån.se